24/11/11 Sopar eno-gastronòmic ESPECIAL

Dijous, 24 de novembre de 2011 a les 20,15 hores
Restaurant Nou Moderno, Vilalba dels Arcs



Tast cellers i vins DO "TERRA ALTA”

  • Mas d’en Pol blanc collita 2010, Celler Xavier Clua (Vilalba dels Arcs), presentat per Xavier Clua.
  • Gran Gotanya negre criança 2007, Ecovitres (Vilalba dels Arcs), presentat per Jessica Esterhuelas

Tast temàtic i sopar: “CAVA” PREMIUM

Si l’any passat varem acomiadar-nos comparant Cava i Champagne, aquest ens dedicarem a fer un repàs a caves de gama alta. Us proposem 3 caves com a testimonis d’un estil que reivindica el marc geogràfic on és concentra la producció i elaboració del Cava (Penedès), les varietats tradicionals de sempre (Xarel·lo, Macabeu i Parellada) i una elaboració marcada per la llarga criança. I us posem el Turó d’en Mota de Recaredo, el més car i exclusiu dels caves fins a la data.

Vins:
  • Freixenet Cuvee DS 2006 Reserva Brut, DO CAVA (Espanya)
  • Gramona III Lustros 2004 Gran Reserva Brut nature, DO CAVA (Espanya)
  • Recaredo Turó d’en Mota 1999 Gran Reserva Brut nature, DO CAVA (Espanya)

Plats:
  • Crema de carbassa amb daus de pedrer d’ànec i caramel d’alfàbrega
  • Bacallà marinat, tatin de tomàquet i xup de formatge de cabra
  • Llom de salmó a la graella,allets tendres i oli de sèsam amargant
  • Braó de xai cuit a baixa temperatura, herbes dels Massalocans i xips de moniato
  • Tronc d’arròs amb llet, sorbet de cacau, mousse de canyella i gelat de torró

La crònica

El passat dia 24 de novembre varem celebrar el sopar gastronòmic especial de Nadal. Encara que lluny en la memòria, aquest acte es va caracteritzar per fer una immersió en el món dels grans caves.



Els vins terraltins van estar molt ben representats pel Mas d’en Pol blanc, del qual vam tindre el privilegi de tastar la collita 2011, i el Gran Gotanya negre collita 2007 que va sorprendre molt gratament a tots.

En aquest tast cal destacar la presència del cava Turó d’en Mota que, tant pel seu preu com per la seua qualitat, no va deixar indiferent a ningú.

A nivell gastronòmic, la Maria Rosa del Nou Moderno, ens va presentar, com de costum, un sopar espectacular. Tots els plats presentaven unes textures i uns punts de cocció impecables.

Com sempre, en acabar l’àpat, va arribar la continuació de les converses, tertúlies, xalera, bromes i, sobretot, un bon ambient al voltant de la taula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada