Restaurant Nou Moderno, Vilalba dels Arcs
Tast cellers i vins DO "TERRA ALTA”
- Somdinou blanc criança 2008, Celler Cooperatiu Gandesa / Somdinou (Gandesa), presentat per Joan Maria Riera
- L'Aví Arrufí negre criança 2007, Celler Piñol (Batea), presentat Juanjo Galcerà
Tast temàtic i sopar: CATALUNYA, DO "CONCA DE BARBERA"
La denominació d'origen Conca de Barberà és la menys mediterrania de les regions vinícoles tarragonines. I com sovint sol passar, és un veí un xic desconegut. Farem una repassada a la seva història vitivinícola, amb una evolució amb molts paral·lelismes amb la nostra pròpia; de la tradició mil·lenària, a la determinació per la qualitat, passant pels vins a doll o l'entrada de varietats foranes. Posarem tota l'atenció en els vins negres que s'obtenen a partir dels raïms de la tradicional i recuperada Trepat, i un varietal de Syrah. Segur que tot plegat ens sorprèn a més d'un.
Vins:
- Gatzara negre Trepat 2010, Gatzara vins (Montblanc)
- Carles Andreu negre Trepat 2010, Celler Carles Andreu (Pira)
- Clos Mont-blanc negre Syrah 2009, Concavins (Barberà de la Conca)
Plats
- Raviolone de pera amb crema de gorgonzola
- Fons de peix espasa i terrina de foie caramelitzat amb compota de figues
- Bacalla a la graella, cruixent d'espinacs i pinyons torrats
- Rodó de pularda farcida de fruits secs, poma i niu d'arros salvatge
- Postres de llima, canyella i xocolata blanca
El passat dijous 16 de febrer varem celebrar un nou sopar enogastronòmic
del col·lectiu, comptant amb la participació de 14 assistents. En un clima
distés i agradable varem començar amb els vins de casa. Joan Maria Riera ens va
presentar el Somdinou blanc 2008 (15
Euros / ampolla) de Celler Cooperatiu Gandesa, una elaboració de Garnatxa
blanca amb llarga criança (8 mesos de criança sobre les mares “fines i
gruixudes”, en botes de roure francès; i un temps important d’ampolla abans de
la seva comercialització). En segon
lloc, Juanjo Galcerà de Celler Piñol (Batea) ens va presentar l’Avi Arrufi negre 2007 (18 Euros /
ampolla), destacant que aquesta collita ha estat la primera en que la
composició varietal ha donat protagonisme als raïms negres tradicionals de la
Terra Alta (40% de Samsó, 30 % de Garnatxa negra) per sobre dels varietals
internacionals (20% Syrah). A continuació i mentre sopàvem varem tastar tres
vins de la DO Conca de Barberà, regió vinícola amb marcades similituds culturals
a la nostra, però amb un terrer menys mediterrani i unes varietats tradicionals
molt diferents. Representant la varietat Trepat van ser tastats el jove Gatzara negre 2010 (11,60 Euros /
ampolla) del celler Gatzara vins (Bàrbera de la Conca) i el pioner Carles Andreu negre 2010 (9,70 Euros /
ampolla) del celler Carles Andreu (Pira). Per qüestions logístiques no varem
poder tastar cap vi de la delicada Pinot Noir, varietal amb una presència significativa a la DO Conca de Barberà. Per
cobrir aquesta baixa, el tast va concloure amb un Clos Montblanc negre 2009 (8,50 Euros / ampolla) elaborat exclusivament
amb la varietat Syrah pel celler Concavins (Barbera de la Conca).
Una velada com sempre agradable, gran sopar i amb moments molt divertits.
Fins la propera!
Una velada com sempre agradable, gran sopar i amb moments molt divertits.
Fins la propera!