El Col·lectiu

Qui som? Els Amics del Vi Terra Alta som un col·lectiu de persones dedicat a la cultura vitivinícola. La iniciativa nasqué al novembre de l’any 2009 com a resposta a la necessitat de fomentar l’ancoratge emocional del vi en la societat d’una regió de tradició productora com és la comarca de la Terra Alta. Ens mouen 3 interessos fonamentals: enriquir el nostre coneixement vitivinícola, promoure les relacions socials entre les persones participants i reforçar la identitat vitivinícola de la gent de la Terra Alta. 
Els nostres valors Més que entendre de vi, ens agrada! Compartim coneixements, sensibilitats i experiències per descobrir i apropar-nos a l’univers vitivinícola. Estem lligats a la terra i a la cultura. Confiem amb els sistemes de qualitat diferenciada (indicacions geogràfiques, denominacions d’origen) o qualsevol altra forma que evidencií un vincle de cada vi amb el territori i la cultura. I primer, lo nostre. Volem ser coneixedors i ambaixadors dels vins produïts en el nostre entorn més pròxim. Som una mica rodamóns! La millor manera de reconèixer la inesgotable diversitat vitivinícola. Apreciem la bona gastronomia i el bon servei del vi a taula.

I ens agrada passar bons moments, divertir-nos!

De que disposem i com estem organitzats Amics del Vi Terra Alta és una organització fonamentalment virtual. No disposa de recursos propis més enllà d’un petit equip de dinamització que s’ocupa de planificar i desenvolupar les activitats del col·lectiu. Aquest equip està format pels impulsors de la iniciativa i obert a qualsevol persona que vulgui aportar la seva dedicació al desenvolupament del col·lectiu.

Que t’oferim? Amics del Vi Terra Alta vol col·laborar en la divulgació de les activitats que promouen els vins de la Terra Alta i la cultura del vi en general. També programa diverses activitats, destacant sopars amb tast de vins, visites a cellers i sortides i/o viatges a regions vinícoles.

T’hi apuntes? Amics del Vi Terra Alta vol arribar a tota aquella persona interessada en la cultura del vi que comparteixi la nostra raó de ser i el nostres valors. Si desitges estar dins de l’orbita del col·lectiu tant sols has de facilitar-nos algunes dades de caràcter personal mitjançant un correu electrònic (colectiu.avta@gmail.com). No hi ha costos més enllà del que comporta la participació en cada activitat que cada persona participi.


L’equip de dinamització dels Amics del Vi Terra Alta

Jaume Martí Pedrola
Marc Vidal Balart
Josep Mª Vallespí Vandellòs
Jordi Villarreal Alegre